Ga naar de inhoud

Recepten

Whisky Sour

Whisky Sour is een echte klassieker onder de cocktails! Hij behoort tot de categorie zure cocktails en bevat whisky, citroensap, suikersiroop en eventueel eiwit. Een goede Whiskey Sour heeft de perfecte balans tussen zoetheid, zuurgraad en het aroma van barrel-aged whisky. Deze traditionele whiskycocktail is al eeuwenlang populair en wordt geserveerd in de beste bars ter wereld.

Ingrediënten

  • Whisky 60 ml
  • Citroensap 30 ml
  • Suikersiroop 15 ml
  • Angostura bitter 2 el
  • 1 ei
  • Garnering: citroenschijfje en cocktailkers
  • Barmaatje

Instructies

  1. Begin met het scheiden van de eiwitten. Gebruik een rauw ei en scheid het eiwit van de dooier in een kleine kom. Zorg ervoor dat er geen dooier bij het eiwit komt.
  2. Gebruik een shaker, maar begin zonder ijs
  3. Voeg met een maatbeker 45 ml van je favoriete whisky toe, gevolgd door 10 ml suikersiroop.
  4. Pers nu een halve citroen uit in je shaker met een citruspers. Voeg ook het eiwit toe.
  5. Schud stevig (dry shake) en voeg dan ijs toe om nogmaals te schudden tot er een glazuur op de shaker verschijnt.
  6. Giet het mengsel uit de shaker in een mooi whiskyglas en garneer met een mooie rode cocktailkers.