Ga naar de inhoud

Recepten

Mai Tai

De Mai Tai is een cocktail van Polynesische oorsprong die zeer populair werd in de tiki-bars op Hawaï. Het recept voor dit exotische drankje werd voor het eerst gepubliceerd in 1953 door Victor Bergeron, de oprichter van de Trader Vic’s restaurants. Het duurde niet lang of de Mai Tai werd een van de beroemdste cocktails en een echte klassieker!

Ingrediënten

  • Amandelsiroop 10 ml
  • Cointreau 20 ml
  • Donkere rum 30 ml
  • Limoensap 15 ml
  • Witte rum 30 ml
  • Garnering: takje munt
  • Barmaatje

Instructies

  1. Neem een tiki-glas en doe er wat ijsblokjes in.
  2. Neem vervolgens een cocktailshaker en doe er de 2 soorten rum, Cointreau, amandelsiroop en limoensap in. Schudden maar!
  3. Schenk de cocktail in het glas en garneer met een takje munt en een schijfje limoen. Vind je de cocktail te sterk? Voeg dan 5 tot 10 ml suikersiroop toe.
  4. Garneer met een takje munt.