Ga naar de inhoud

Blog

Hoelang kun je likeur, 15-25% alcohol bewaren?

Likeuren bevatten een mix van alcoholdestillaat en gedestilleerd water waaraan andere ingrediënten zijn toegevoegd. Hoelang kun je likeur, 15-25 vol % alcohol bewaren? Hieronder vind je het bewaaradvies voor een gesloten en open verpakking. Daarnaast kom je te weten of je likeur, 15-25 vol % alcohol het beste in de koelkast, vriezer of voorraadkast kunt bewaren. Ook krijg je bewaartips voor likeur, 15-25 vol % alcohol en weet je hoe je bederf kunt herkennen.

Bewaaradvies

We adviseren de likeuren op basis van room echt niet langer dan 1 jaar na opening te bewaren. Likeuren tot een alcoholpercentage van 25% kunnen iets langer bewaard blijven, maar leveren op den duur een hoop in op smaak. Fruitlikeuren zullen bijvoorbeeld verzuren. Likeuren met een hoger alcoholpercentage zijn geopend zeker zo’n drie jaar zeer goed te bewaren, maar ook hier zal de kwaliteit van de smaak afnemen. Likeuren van 15-25 vol % alcohol zijn minder geschikt voor in de vriezer.

Na openen kan er bij flessen likeur rond de opening suikers uit de drank gaan kristalliseren waardoor je de dop er wat lastiger op draait. Zorg dat je de drank altijd goed afsluit zodat er niet meer zuurstof bij komt.

Hoe weet ik of een likeur niet meer goed is?

De drank smaakt minder sterk, is bitter of zuur. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.