Ga naar de inhoud

Blog

Alcoholvrij: Een groeiende, bewuste levensstijlkeuze

Alcoholvrije cocktails zijn helemaal van deze tijd! Nog nooit waren alcoholvrije drankjes zo populair, blijkt uit cijfers van FOD Financiën. Vooral wijn en bier doen het goed, maar ook non-alcoholische cocktails zijn al een tijdje aan een opmars bezig.

Er is een duidelijke toename te zien in de populariteit van deze dranken, niet alleen bij niet-drinkers, maar ook bij mensen die wel alcohol gebruiken. De toename in de populariteit van alcoholvrije cocktails wordt gedreven door een aantal factoren. Ten eerste is er een toename in het aantal mensen dat minder alcohol drinkt. Mensen zijn zich steeds meer bewust van de gezondheidseffecten van alcohol en stappen over op alcoholarme of alcoholvrije alternatieven. Daarnaast is het gemak waarmee alcoholvrije cocktails kunnen worden gemaakt en geserveerd, een grote factor in de populariteit. Er zijn veel recepten voor alcoholvrije cocktails, waardoor iedereen die interesse heeft in het maken van cocktails de mogelijkheid heeft om deze te maken.

Gezondere levensstijl

De trend om gezonder te drinken heeft ons sociale leven overgenomen, maar het gaat niet alleen om het verruilen van wodka voor water.

De nieuwste manier om van een avondje uit te genieten is het bestellen van een alcoholvrije cocktail. En het blijkt dat er genoeg geweldige opties zijn om uit te kiezen.

We hebben een aantal van de beste alcoholvrije drankjes voor je op een rijtje gezet die je volgende feestje leuk en spannend maken – zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je dronken wordt.

Vanuit ontwerpoogpunt is de wereld van alcoholvrije cocktails net zo groot als die van cocktails met alcohol. Het belangrijkste verschil is dat er bij alcoholvrije cocktails meer mogelijkheden zijn om unieke en innovatieve smaken te creëren.